Kakav motor za kliznu kapiju mi je potreban?

Šta imate najjeftinije? Ima li nešto bolje? Je li kineski? Je li italijanski? Koliko je brz? Jel bezbedno to? Razna su pitanja koja nam kupci postavljaju ali dve karakteristike ključno određuju da li motor (ne)odgovara Vašoj kapiji tj. potrebama.

TEŽINA I UČESTALOST KORIŠĆENJA

weight-1-clip-art-at-clker-com-vector-clip-art-online-royalty-free-kompcp-clipartSvi motori na tržištu su deklarisani za kapiju određene maksimalne težine. Uobičajena praksa je da se prilikom izbora motora ostavlja rezerva u snazi od 20-25% u odnosu na deklarisanu maksimalnu težinu kapije. Praktično ukoliko je Vaša kapija teška 450kg ne preporučuje se izbor motora za kapije do 500kg težine već jačeg. Razlog jednostavan, sila otpora koju pruža kapija izložena spoljašnjim uslovima vremenom varira. Kiša uzrokuje koroziju na točkićima i šini, zimi sneg i mraz prave dodatnu prepreku na putu kapije, vremenom se troše lageri/točkovi na samoj kapiji, javljaju se nanosi peska, kamenčića i ostale prljavštine što sve uzrokuje dodatni otpor pri kretanju kapije. Ukoliko ne biste želeli da svaka najmanja promena na kapiji uzrokuje prelazak sa automatskog na ručno otvaranje birajte motor sa adekvatnom snagom.

512e869bce395fbc64000002Učestalost otvaranja kapije je važna jer neki motori jednostavno nisu napravljeni za prečesto korišćenje. Po svojim tehničkim karakteristikama motori za kapije sa monofaznim i trofaznim elektromotorom su namenjeni za kapije sa niskom do umerenom frekvencijom otvaranja – rezidencijalni objekti tipa kuće, vile ili zgrade sa manjim brojem parking mesta ili poslovni objekti gde se kapija otvara na početku i zatvara na kraju radnog vremena i sl. Za kapije sa većom učestalošću otvaranja koriste se motori za kapije sa jednosmernim elektromotorima. Takvi motori pogodni su za poslovne i industrijske objekte gde cirkuliše veliki broj dostavnih vozila ili postoji veći broj vozila zaposlenih koji u ograđeni parking ulaze preko prolaza sa kliznom kapijom.

DODATNA VREDNOST

Postoji još karakteristika i naprednih funkcija motora za kapije koje Vam mogu biti od koristi, ukoliko ste spremni da platite za njih.

puzBrzina otvaranja kapije jeste nešto što može biti od značaja, ukoliko je kapija veće dužine ili se nalazi odmah do prometne ulice pa čekanje da se kapija otvori dovodi do blokade saobraćaja. Prosečna brzina otvaranja kapije je 9-12m/min. Jednosmerni motori su ovde u prednosti i uglavnom je njigova brzina nešto veća (kod proizvođača Tau 14m/min.). Nekoliko proizvođača uključujući i Tau čiji smo zastupnici proizvodi posebne serije ultra brzih motora čije su brzine otvaranja preko 20m/min.

Dvokanalna prijemna jedinica / pešačko otvaranje kapije jeste funkcija otvaranja kapije samo za 1m (zavisi od proizvođača). Funkcija je zgodna za kapije koje su namenjene za ulazak vozila i pešaka. Ukoliko motor ima ovu mogućnost možete jedan taster daljinskog upravljača koristiti za kompletno otvaranje kapije dok se pritiskom na drugi taster daljinskog upravljača kapija otvara samo za 1m. Možete ugraditi čitač RFID kartica/privezaka ili elektronsku taster bravu za otvaranje kapije od strane pešaka. Ovakvo rešenje je zgodno jer je ekonomski isplativo – RFID takovi su 10 puta jeftiniji od daljinskog upravljača.

baterijaBaterija za pomoćno napajanje. Treba li da objašnjavam? Struje nema već 6 sati ali Vaša kapija se još uvek automatski otvara pritiskom tastera daljinskog upravljača. Rešenje pogodno za sisteme čije je neprekidno funkcionisanje imperativ kao i specifične instalacije npr. gde ne postoji posebna kapija za pešake, ukoliko struja nestane dok ste sa spoljašnje strane kapije jedina opcija je da preskočite kapiju i razblokirate reduktor motora kako biste je rukom otvorili.

Enkoder je trenutno najnaprednija opcija za detekciju krajnjih pozicija i prepreke na putu kapije koja se serijski ugrađuje u motore. Najkraće objašnjenje za detekciju krajnjih pozicija – enkoder broji obrtaje na osovini elektromotora i zna koliko je tačno obrtaja potrebno da kapija pređe čitav put. Ukoliko je tokom kretnje kapije broj obrtaja osovine elektromotora u sekundi premali tj. nešto koči kapiju (posredno osovinu elektromotora) upravljačka jedinica to detektuje u deliću sekunde i reaguje kako bi sprečila havariju, eventualna mehanička oštećenja ili povređivanje lica. Kod manje naprednih motora, krajnje pozicije su određene mehanički – na kapiji se nalaze metalna pera koja kada kapija dođe u krajnji položaj udare u mehanički mikroprekidač na motoru što upravljačka jedinica detektuje i isključuje elektromotor. Detekcija prepreke funkcioniše tako što kapija udari u prepreku, motor počne da vuče veću struju i nakon par sekundi prekostrujna zaštita na upravljačkoj jedinici odreaguje. Ovakav način detekcije prepreke je prilično trom i nekonzistentan.

Kvalitet komponenti ugrađenih u sam uređaj je nešto što se puno ne pominje tj. čemu se ne pridaje dovoljan značaj jer u početku će svaki uređaj raditi korektno. Kvalitet komponenti je ono što čini razliku u veku trajanja uređaja i njegovom korektnom funkcionisanju tokom eksploatacije. Dakle nije svejedno da li su u motoru releji Omron i Finder ili Tainbo i HF ili potpuno bez natpisa. Isto tako nije svejedno da li su zupčanici u reduktoru od kaljene bronze, legure čelika ili polivinila tj. plastike. Jasno je da sam nabrajanje vršio od najkvalitetnije ka manje kvalitetnoj opciji.

Postoji još stvari koje treba uzeti u obzir prilikom izbora motora kao što su tradicija proizvođača i reputacija firme uvoznika, garancija, servisna podrška i sl. ali pisanju nikad kraja te ćemo se ovde zaustaviti a ukoliko Vam zatreba preporuka za motor za Vašu kapiju, kontaktirajte nas putem telefona, emaila, vibera, whatsappa, twittera, facebooka, instagrama, snapchata, wechata, SMS poruke ili… svratite u naš SmartHOME Studio.

Pozdrav,
Marko Mijatović

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *